HUN / ENG

Mátán újra felpezsdül a lovas élet!

Holnap ismét a lovak közé csap több mint 40 fogathajtó az ország egész területéről, hogy a bajnokság megnyerése mellett az OTP Bank Lovas Világkupára is kvalifikálhassák magukat.

A rendezvénynek a hagyományokhoz híven ismételten Hortobágy ad otthont. A belépés ingyenes.

A fedett pályás verseny díszvendége Magyarország legifjabb fogathajtója, a póni I. kategória világbajnoka, Hölle Martin. Ugyanakkor Móricz Mihály 2011/12 fedett pályás kettes fogathajtás A-B kategóriás világbajnoka pedig szervezőként és házigazdaként lesz jelen a rendezvényen.

Érdemes kilátgatni a pusztára, ugyanis az ilyen versenyek a kisebb testű, robbanékonyabb lovaknak köszönhetően dinamikus és szórakoztató látványt nyújtanak.

A versenyzők a futamok közben nem hibázhatnak, ugyanis a legapróbb tévedés is kizárást vonhat maga után.

Ez a sport erős koncentrációt igényel, hiszen a technikás pályák megjegyzésére a hajtóknak csupán 60 perc áll rendelkezésükre. Ez idő alatt kell minden akadályt, útvonalat és egyéb körülményt memorizálniuk, amely nagy szellemi erőpróbát jelent a résztvevők számára. Ugyanakkor a verseny során maximális koncentrációra van szükség, hogy elkerüljék a keréktöréseket és borulásokat. Az utóbbiak megakadályozása gyakran a kocsi hátulján helyet foglaló segédhajtókon múlik, akik képesek a veszélyesebb manővereknél megelőzni a bajt.

Akik a hétvégén kilátogatnak a Hortobágyra megcsodálhatják a műemlék jellegű istállókat. A Nyerges presszó pedig egyedülálló lehetőséget kínál a lovak szerelmeseinek, akik egy üvegfalon keresztül figyelhetik meg a környék legszebb hátasait.

Ugyanakkor a Kilenclyukú hídtól mintegy 1.5 km-re található Pusztai Állatpark is számos érdekességgel szolgál. Akik kilátogatnak az őszi és téli hónapokban, olyan világhírű magyar fajokkal ismerhetnek meg, mint a magyar szürke marha, a parlagi szamár, a racka juh, vagy éppen a mangalica disznó.

 

Vissza a főoldalra
Vissza a hírekhez

Fotók

dmd group
Diamond Agency
4024 Debrecen, Nap utca 16.

+36-52-536-639
+36-20-933-9619

Írj nekünk!
hello@diamondagency.hu

Bemutatkozó anyagunk
letöltéshez kattintson ide!

Hívj, írj, hogy segíthessünk
+36 20 933 9619
légy a partnerünk!

2019 (c) Minden jog fenntartva. DMD - A kommunikáció élvonalában!
Adatvédelmi nyilatkozat