HUN / ENG

Küzdés a vízben, prevenció a parton

Március 23-24-én kerül megrendezésre az I. Magyar Egyetemi- és Főiskolai Vízilabda-bajnokság, a Semmelweis Egyetem, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség közös szervezésében.

A két napon át tartó sportesemény egy régi hallgatói igény életre hívása. A torna legfőbb célkitűzése: tudatosítani a hallgatók körében, hogy a felsőoktatás és az élsport nem zárja ki egymást. Egyetlen diáknak sem kell választania a tanulmányai és a sportpályafutása között, hiszen lehet mindkettőt egyszerre.

A rendezvény egyik fővédnöke Faragó Tamás, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. Az általa újragondolt szabályok szerint szállnak vízre a felek a Császár-Komjádi uszodában, ahol a kilátogatók kizárólag vegytiszta akcióra és feszültséggel teli mérkőzésekre számíthatnak. A csapatok kisebb pályán, kisebb labdával, megszabott, futóórás negyedekben teszik mindezt, a laikus nézők számára eddig nem látott, élvezetes formában. Minden változtatás a támadó, látványos játékra való törekvést segíti, így például a 7 méteren túlról eső találatokért 2 gólt számolnak fel a bírók.

Hogy a szervezők a rendezvény másik fontos üzenetét is érvényre juttassák, a mérkőzések alatt külön figyelmet szentelnek az egészségügyi prevenciónak is. A szervezők azt kívánják hangsúlyozni, hogy az egészségünkre való figyelmet nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen a betegségeket sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani.

A mindenki számára ingyenes rendezvényen a legmodernebb vizsgálati eszközökkel felszerelt egészségügyi szűrőkamion várja a kilátogatókat, valamint a helyszínen lehetőség lesz önkéntes véradásra, elsősegélynyújtó gyakorlat elsajátítására, és kardiológiai tanácsadásra is. A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete és a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete révén egyéb prevenciós demonstrációk színesítik a programot, mindent a közönség igényeihez igazítva.

A rendezvény egyik mentora, Prof. Dr. Merkely Béla, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke, a Városmajori Klinika igazgatója, valamint Prof. Dr. Szél Ágoston a Semmelweis Egyetem rektora, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.

Az indulók között szerepel az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Semmelweis Egyetem (SE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), a Debreceni Egyetem (DE), a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), valamint a Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS)).

A szervezők bíznak abban, hogy sikerül megtölteni a Császár-Komjádi uszoda lelátóit és a felsőoktatási intézmények hallgatói és oktatói szívesen részt vesznek majd a sporteseményen, ezzel is támogatva és bíztatva sajátjaikat az érdeklődő rokonok és barátok társaságában. Akik egy újfajta felsőoktatási sportforradalom első állomásán szeretnék élvezni a hagyományosan magyar sikersportág, a vízilabda örömeit azok mindenképpen legyenek ott március 23-24-én a Császár-Komjádi uszodában!

 

Vissza a főoldalra
Vissza a hírekhez

Fotók

dmd group
Diamond Agency
4024 Debrecen, Nap utca 16.

+36-52-536-639
+36-20-933-9619

Írj nekünk!
hello@diamondagency.hu

Bemutatkozó anyagunk
letöltéshez kattintson ide!

Hívj, írj, hogy segíthessünk
+36 20 933 9619
légy a partnerünk!

2019 (c) Minden jog fenntartva. DMD - A kommunikáció élvonalában!
Adatvédelmi nyilatkozat