HUN / ENG

Egészségre nevelték a budapesti fiatalokat

A gödöllői, debreceni és budai középiskolák után az idén a pesti gimnáziumok mérték össze tudásukat a Koleszterinsuli verseny keretében.

A gödöllői, debreceni és budai középiskolák után az idén a pesti gimnáziumok mérték össze tudásukat a Koleszterinsuli verseny keretében. A Richter Gedeon Nyrt. által életre hívott megmérettetés célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a magas koleszterinszint romboló hatására, valamint az egészséges életmódra.

A szervezők ezen kezdeményezéssel továbbá  szeretnék elérni, hogy minél  többen  ismerjék fel, hogy csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt, hiszen aki fiatal korban dohányzik, egészségtelen életmódot folytat, egészségtelenül táplálkozik, és keveset mozog, annak nagy esélye van arra, hogy 40 éves korban szívinfarktust illetve stroke-t szenvedjen el.

A  több hetes felkészítés  során a diákok  megismerhették  a szív és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorait , különös tekintettel a koleszterinre, megismerhették  a szívinfarktus tüneteit , megtanulták, hogy miért jelentős az időablak, mikor kell mentőt hívni és  mit kell tenni amíg a segítség megérkezik. Az online  versenyen 80 három fős  iskolai csapat mérte össze a tudását, az élő versenyre pedig 5 három fős csapat jutott tovább.

Az esemény fővédnöke: Prof. Dr. Merkely Béla a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, míg A  zsűri elnöke pedig Dr. Barna István a Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika docense volt. A győztes az Eötvös József Gimnázium csapata lett.

Vissza a főoldalra
Vissza a hírekhez

Fotók

dmd group
Diamond Agency
4024 Debrecen, Nap utca 16.

+36-52-536-639
+36-20-933-9619

Írj nekünk!
hello@diamondagency.hu

Bemutatkozó anyagunk
letöltéshez kattintson ide!

Hívj, írj, hogy segíthessünk
+36 20 933 9619
légy a partnerünk!

2019 (c) Minden jog fenntartva. DMD - A kommunikáció élvonalában!
Adatvédelmi nyilatkozat