HUN / ENG

Évindító az elmúlt tíz év tükrében

A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának szakmai bizottságok vezetői összegyűltek és górcső alá vették az elmúlt esztendő eseményeit valamint megvitatták az ez évi teendőket.

A munkacsoporti üléseken pozitívan értékelték a bizottsági tagok az elmúlt tíz évet. A Program 2010-2019 között országos szinten sikeresen teljesítette a kitűzött célokat. Országosan 1886 helyszínen volt jelen, megvalósította az előirányzott 7 millió szűrővizsgálatot ugyanakkor, több mint 560 000 állampolgár ingyenes részvételét tette lehetővé humanitárius ingyenes formában.

A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2020-2022 időszakában a gyermekekre, fiatalokra, családokra fókuszál a „Fókuszban a megelőzés Gyermekek – Fiatalok – Családok Évének” keretében.

A kiemelten a magyar társadalomért életre hívott Program segít, hogy minél több magyar állampolgár életkortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül megismerje saját egészségi állapotának alakulását és még időben felismerje a megelőzés fontosságát.

A következő nagyszabású feladat a több millió vizsgálati eredmény értékelése (XI. Népegészségügyi Konferencia, 2020. március 20. Magyar Tudományos Akadémia Díszterme), új szakmai elemek beillesztése és a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030 következő 10 éves időszakának végrehajtása, mely 74 szakmai szervezet összefogásával: Minisztériumok, Államtitkárságok, Kormányzati szervek, Tudományos társaságok, Civil szervezetek közös és összehangolt munkájával kerül megvalósításra. A MÁESZ Program szorosan igazodik a következő időszakban is az Európai Uniós irányelvekhez, Magyarország Kormányának szakmapolitikai irányelveihez ágazati bontásban a Nemzeti Együttműködés Programjához a Családvédelmi Akciótervhez és a WHO és az ENSZ világnapi eseményeihez

Back to the homepage
Archivum

Fotók

Diamond Agency
16, Nap street 4024 Debrecen

+36-52-536-639
+36-20-933-9619

Write to us!
hello@diamondagency.hu

Our Presentation
Click here to download!

Contact us
and be our partner!

2019 (c) All rights reserved.
Terms of use